MARTINGROENTEKSTEN

Tekstschrijver & Social Media

Hoe bereid jij voor op evenementen als Alpe d'HuZes, Giro di KiKa of Tour for Life?

Je twijfelt om mee te doen aan Alpe d’HuZes of wil de Mont Ventoux beklimmen tegen MS of tegen kanker. Of je twijfelt mee te doen aan een meerdaagse Gran Fondo voor het goede doel zoals Giro di Kika of bijvoorbeeld Tour for Life

Je vraagt je af of je het wel aan kan, fysiek of misschien wel mentaal. En je hebt vragen over dagelijkse voeding en sportvoeding tijdens je voorbereiding. Of de begeleiding tijdens het evenement, want die is ook zo belangrijk. Krijg je die wel rond?

Of je vraagt je af of je het sponsorbedrag voor het goede doel bijeen krijgt. Want het goede doel verwacht meestal dat je minimaal een bedrag van € 2.500 meebrengt. Een aanzienlijk bedrag.

Of je bent er al uit en je hebt je ingeschreven. Je gaat ervoor! Maar hoe bereid je jezelf optimaal voor op jouw cyclo sportive voor het goede doel? En hoe zorg je ervoor dat je voldoende geld voor het goede doel inzamelt met de beperkte tijd die je hebt naast je werk, je andere hobby’s, vrijwilligerswerk en je privéleven?

In een aantal blogs word je meegenomen in de vragen die ik had en de oplossingen die ik heb gevonden. In 2015, 2016 en 2017 nam ik met De Klimmende Règâhs deel aan Alpe d’HuZes en in 2018 aan Giro di KiKa. Bij Giro di Kika fietste ik in zes dagen bijna 1000 kilometer en 17.000 hoogtemeters door het schitterende Toscane en Umbrië. Ik was in topvorm en heeft genoten. Uiteraard heb ik ook afgezien. Maar afzien als je topfit bent, gaat net wat makkelijker dan dat je er volledig doorheen zit.

En elk jaar halen we tienduizenden euro’s op. Het geeft waanzinnig veel voldoening om je enerzijds in te zetten voor het goede doel en anderzijds jezelf uit te dagen en de ultieme sportieve prestatie te leveren.

In 2019 organiseren we met De Klimmende Règâhs onze eigen Grand Fondo voor het goede doel. We fietsen dan in een week tijd van Den Haag naar de Alpe d’Huez. De opbrengst komt ten goede van Alpe d’HuZes en de Neurofibromatose Vereniging Nederland. Om dat helemaal zelf te organiseren komt er verschrikkelijk veel bij kijken. Die ervaring zal ik na afloop delen in een nieuwe blog.

Lees al mijn blogs voor Duursport op: https://info.duursport.nl/fietsen-goeddoel

 

 
UA-112790760-1