MARTINGROENTEKSTEN

Tekstschrijver & Social Media

Wat is de SEO Website Analyse?

Met de SEO Website Analyse krijgt je inzicht in de huidige “staat” van je website op het gebied van SEO. De term SEO heb je waarschijnlijk wel eens gehoord, maar wat houdt dat in? SEO betekent zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimalisation). Je website moet aan een flink aantal voorwaarden en regels voldoen, wil je op internet gevonden worden door de verschillende zoekmachines.

Dat het daarbij alleen om de zoekmachine draait is niet juist. Goede SEO is niet gericht op de zoekmachine, maar op de gebruiker. Het doel van SEO is om gebruikers zo snel mogelijk te voorzien van de juiste informatie. De kwaliteit van je website en teksten, zoals Blog berichten, is daarom erg belangrijk om goed gevonden te worden. Gebruikmaken van Social Media speelt ook een belangrijke rol.

Met de SEO Website Analyse vindt onderzoek plaats naar de woorden waar je met je website op gevonden wil worden. Daarnaast een positie- en concurrentie analyse. Als je nog geen website hebt, schrijft MartinGroenTeksten de content voor je website, die gericht is op je doelgroepen en uiteraard voldoet aan de eisen van SEO.

Wat levert de SEO Website Analyse op? 

Wilt u meer verkopen, een hogere ranking of meer bezoek? Het formuleren van een concrete doelstelling is essentieel voor een succesvol SEO-traject. Met de analyse heb je een ijkmoment in handen, een nulmeting. Het is een verzameling van getallen die iets zeggen over de vindbaarheid van je website en het gedrag van de bezoekers. Aan de hand van de analyse wordt dus duidelijk wat de zwakke punten van je website zijn en waar kansen liggen.

Aan de hand van de analyse wordt advies uitgebracht over de haalbaarheid van de doelstelling die je hebt met je website. Onderdeel van het advies is een actieplan, waarbij MartinGroenTeksten zorgt voor de juiste content voor op je website. Het gaat daarbij om unieke, relevante inhoud van goede kwaliteit. Vervolgens meten we vier keer per jaar de prestaties van je website en actualiseren we de acties.

Hoe zorg je ervoor dat je website blijvend wordt gevonden? 

Het actieplan bevat alle acties die nodig zijn om niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst gevonden te worden en hoog in de zoekmachines op internet te verschijnen. Dit zijn terugkerende acties, die MartinGroenTeksten geheel voor je kan verzorgen. Hou je het bij een eenmalige analyse en actie, dan denken de zoekmachines al snel ‘dat je slaapt’ en ben je terug bij af. Je website vraagt dus continue om aandacht.

Waarom wil je gebruik maken van SEO Website Analyse?

Iedereen met een website wil graag meer omzet of klanten genereren uit zijn of haar website. Naast goede content, is het belangrijk dat je goed gevonden wordt in de zoekmachines van bijvoorbeeld Google. Helaas is het niet zo dat als je een website hebt, je automatisch goed gevonden wordt. MartinGroenTeksten is gespecialiseerd in het maken van de juiste content, waarmee je jouw doelgroep bereikt en waarmee je gevonden wordt door de zoekmachines op internet.

Waar bestaat de SEO Website Analyse uit en wat kost het?

De analyse bestaat uit:

  • het in beeld brengen van de huidige prestaties van je website, waaronder de structuur van je website, de snelheid en mobiel vriendelijkheid;
  • Zoekwoorden- en concurrentie analyse;
  • het bepalen van de doelen van je website en het SEO-actieplan;
  • het bepalen en meten van specifieke meetindicatoren;
  • inzichtelijk maken van de voortgang van het SEO-actieplan.

Kijk voor meer informatie en een indicatie van de kosten op https://martingroenteksten.nl/SEO/ 
UA-112790760-1